Twitter se javno izvinio korisnicima zbog zloupotrebe njihovih podataka

Izvor: Informacija.rs, 23.Jun.2022, 10:27

Twitter se javno izvinio korisnicima zbog zloupotrebe njihovih podataka

Twitter je u sredu objavio izvinjenje zbog toga što je bez znanja i saglasnosti korisnika koristio podatke o bezbednosti naloga za ciljano oglašavanje. Kompanija je priznala da je nekoliko godina od korisnika traženo da daju broj telefona ili imejl adresu zbog zaštite ili autentifikacije. Twitter je zatim koristio te informacije za ciljano oglašavanje, zbog čega su američko Ministarstvo pravde i Federalna komisija za trgovinu (FTC)...

Nastavak na Informacija.rs...






Povezane vesti

Twitter se izvinio zbog zloupotrebe korisničkih podataka

Izvor: B92, 23.Jun.2022

Twitter je objavio izvinjenje zbog toga što je bez znanja i saglasnosti korisnika koristio podatke o bezbednosti naloga za ciljano oglašavanje.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Informacija.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Informacija.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.