Izvor: Radio 021, 29.Mar.2020, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri nova slučaja virusa korona na Kosovu, ukupno 94 zaraženih

Na Kosovu su potvrđena tri nova slučaja koronavirusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 94, saopšteno je iz kosovskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Kako se navodi, u laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Instituta u Prištini testirano je 45 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na COVID-19, prenosi Kosovo online.

Prema saopštenju, pozitivni slučajevi su slučajevi kontakata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od kojih dve osobe žive u Prištini, a jedna u selu Kijevo u opština Mališevo.

U laboratoriji Nacionalnog instituta za javno zdravlje od 8. februara do danas testirano je ukupno 1.082 sumnjiva uzorka na koronavirus.

U saopštenju se navodi da Institut tokom 24 sata stalno kontaktira i nadgleda sve kontakte pozitivnih slučajeva kao i kontakte kontakata koji su obavezani da se samoizoluju i potraže lekarsku pomoć ako imaju simptome.

U srpskim sredinama na Kosovu do danas su registrovane tri osobe zaražene koronavirusom i oni su nakon hospitalizacije na Kosovu upućeni na dalje lečenje u Niš.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.