Izvor: Luftika.rs, 27.Jul.2021, 11:31

Supruga Zvonka Veselinovića ušla u posao sa Vučićevim kumom Nikolom Petrovićem

Ljiljana Božović, supruga Zvonka Veselinovića, otkupila je udeo firme od Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i tako ušla u posao sa solarnom energijom, otkriva CINS.
Inženjerska firma Storenergy iz Kragujevca osnovana je pre šest godina i bavi se razvojem tehnologija u vezi sa solarnom energijom. Firma je nekoliko puta promenila vlasništvo, poslednji put u julu ove godine, kada je Nikola Petrović prodao 25% udela u vlasništvo ove firme supruzi Zvonka >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Veselinovića, Ljiljani Božović. Prema ugovoru o prenosu vlasništva Božović ima šest meseci da plati 12 miliona dinara.
Petrović i Ljiljana Božović sada imaju isti udeo vlasništva, dok su suvlasnici firme Marko Vuksanović i britanski državljanin Amarjit Singh Riyait takođe sa po 25%.
Prema finansijskim izveštajima, Storenergy je prošlu godinu završila sa gubitkom od oko 30 miliona dinara.
Podsetimo, KRIK je u februaru ove godine pisao da je krajnji vlasnik ofšor firme Faberge Advisors iz Luksemburga, koja je u to vreme bila suvlasnik firme Storenergy, upravo Nikola Petrović. On je nedugo nakon toga, u maju, i lično otkupio 50% udela od ove Luksemburške kompanije.
Nikola Petrović se već godinama bavi obnovljivim izvorima energije. Samo u 2020. godini država je od malih hidroelektrana povezanih sa Petrovićem otkupila struju od skoro dva miliona evra. U avgustu prošle godine ušao je u posao sa vetroelektranama kao suvlasnik firme Crni Vrh Power koja planira izgradnju vetroelektrane Crni vrh na teritoriji Žagubice, Bora i Majdanpeka.
Upravo je energijom vetra proizvedeno najviše struje iz obnovljivih izvora koji su subvencionisani 2020, nešto više od 60%, dok je iz malih hidroelektrana proizvedeno oko 17%.
Tekst Jovane Tomić pročitajte u celosti na sajtu CINS-a.
Skrpili pare za kovid bolnicu u Novom Sadu, bez para ostali Batut i banka reproduktivih ćelija

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

CINS: Supruga Zvonka Veselinovića ušla u posao sa Nikolom Petrovićem

Izvor: Beta, 27.Jul.2021

Supruga biznismena sa severa Kosova Zvonka Veselinovića, Ljiljana Božović otkupila je udeo firme od Nikole Petrovića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i tako ušla u posao sa solarnom energijom, objavio je CINS.Inženjerska firma Storenergy iz Kragujevca osnovana je pre šest godina i...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.