Slikarstvo XX veka u Vojvodini – iz kolekcije Muzeja Vojvodine

Izvor: Plakatt.com, 09.Maj.2010, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slikarstvo XX veka u Vojvodini – iz kolekcije Muzeja Vojvodine


Muzej Vojvodine, Novi Sad
Tuesday 11 May 19:00 - 18 Jul 19:00

Izložba 'Slikarstvo XX veka u Vojvodini – iz kolekcije Muzeja Vojvodine' otvara se u Muzeju Vojvodine 11. maja 2010. godine u 19 sati, a posetioci će moći da je vide do 18. jula 2010. godine.
Neka od dela koja će biti izložena nikada nisu javno prezentovana pa je ovo prilika da se javnost upozna sa najkvalitetnijim likovnim delima iz zbirke Muzeja Vojvodine. Na izložbi će biti predstavljena dela vojvođanskih slikara XX veka: Uroš Predić, Sava Šumanović, Petar Dobrović, Bogdan Šuput, Milan Konjović, Boško Petrović, Ankica Oprešnik, Milan Kerac, Zoran Petrović, Jovan Bikicki, Pavle Blesić, Zdravko Mandić, Petar Mojak, Petar Ćurčić, Dušan Todorovič, Vera Zarić, Milan Pivnički, Danijel Babić, Maja Erdeljanin i drugi.

Nastavak na Plakatt.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jevrejski muzej u Berlinu biće proširen

Izvor: Beta, 11.Maj.2010, 17:14

BERLIN, 11. maja 2010. (Beta-AP) - Jevrejski muzej u Berlinu biće proširen i renoviran, a radove će nadgledati arhitekta Danijel Libeskind, saopštio je u utorak taj muzej...Arhiv, biblioteka i obrazovni i istraživački centar biće objedinjeni u zgradi koja se nalazi preko puta glavnog zdanja...

Nastavak na Beta...

Muzej Vojvodine: Slikarstvo 20. veka u Vojvodini

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Maj.2010, 12:35

   Izložba vojvođanskog slikarstva 20. veka, postavljena sinoć u Muzeju Vojvodine, svojevrsni je uvod u Noć muzeja, za koji ta ustanova priprema čak pet postavki..    ...Procitajte celu vest na izvornoj stranici ...Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.