Izvor: Novine novosadske, 09.Jul.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slankamencu 30. godina za ubistvo supružnika na Telepu

Četrdesetšestogodišnji Aleksandar Slankamenac Ceping iz Novog Sada osuđen je danas na 30 godina zatvora zbog ubistva Josipa Dinješa (76) i njegove supruge Rozalije Palić (70) u njihovoj kući u Panonskoj ulici na Telepu.
Zločin, za koji je Slankamenac u prvostepenom postupku osuđen na tri  decenije robije, dogodio se 30. decembra 2010. godine, a tragična  sudbina dvoje staraca otkrivena je prvog dana 2011. godine u popodnevnim  satima kada je jedan od rođaka posumnjao da se nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << desilo, jer  Rolazija i Josip nisu dugo odgovarali na telefonske pozive. Sudsko veće kojim je predsedavala Zora Jamušakov na dve godine zatvora osudilo je i Jelenu Dinješ, bivšu snaju pokojnog Josipa, koja je živela s okrivljenim Slankamencem, za neprijavljivanje učinitelja posle izvršenog krivičnog dela. Slankamenčev advokat Petar Cvetković u petak nije želeo da iznese završne reči smatrajući ih besmislenim jer je po njemu od početka suđenja stvarana atmosfera nesumnjive krivice njegovog branjenika. I okrivljeni smatra da je veće donosilo odluke i vodilo predmet krajnje pristrasno i lično protiv njega, a nakon što mu je odbijen ponovljeni zahtev za izuzeće predsednice veća, rekao je da veće omalovažava njegova ljudska prava na odbranu.

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.