Sindikat policije: Sačekati rezultate istrage o pucnjavi u Tutinu

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat policije: Sačekati rezultate istrage o pucnjavi u Tutinu

Nezavisni policijski sindikat Srbije pozvao je danas građane da ne donose preuranjene zaključke dok se ne završi istraga o policijskoj akciji u kojoj je ubijen mladić iz Tutina.

Sindikat je naveo da su se na društvenim mrežama pojavile pretnje policajcu i njegovoj porodici i da "takve pretnje ne treba ostavljati ad acta".

"Apelujemo na kompletno javno mnjenje da netaktičnim odnosom prema ovom osetljivom događaju ne potpiruje dodatne incidente", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u saopštenju.

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Miloš Jelenković je kazao da o događaju u Tutinu, kao i na Dorćolu i u Kraljevu, javnost sudi bez donesene presude i završene istrage.

"Ovim putem apelujemo na sve da ostanu 'hladnih glava', jer nije potrebno događaj u Tutinu stavljati u bilo koji kontekst (politički ili verski i nacionalni)", rekao je Jelenković. On je kazao da taj sindikat stoji iza svakog policajca koji časno obavlja svoj posao i da će istraga utvrditi da li je bilo propusta u tim događajima.

"Nijedna od ovih situacija nije proizašla iz obesti bezbednosnih snaga Srbije, već iz spleta okolnosti izazvanih kriminogenim delovanjem pojedinaca. Iz tog razloga pozivamo celokupno društvo da se uzdrži od preuranjenih zaključaka dok nadležni organi ne završe istragu, jer svako nametanje subjektivnih mišljenja u ovako osetljivim slučajevima može imati posledice", navodi se u saopštenju.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.