Šarčević: Dualno obrazovanje i na fakultetima

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Dualno obrazovanje i na fakultetima

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da u Srbiji 23 odsto đaka u srednjim i stručnim školama pohađa nastavu po nekom modelu dualnog obrazovanja i da je takav način školovanja u ekspanziji i širiće se i na fakultete.

On je rekao da se sada po modelu dualnog obrazovanja školuje oko 4.500 učenika za 32 zanimanja, a da se praksa obavlja u 600 kompanija.

Prema njegovim rečima, u pripremi je zakon o dualnom obrazovanju na fakultetima.

"Radićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na forsiranju studijskih grupa koje imaju veću prođu i okrenute su ka privredi", rekao je ministar i najavio internacionalizaciju tog nivoa obrazovanja.

Šarčević je naveo da je "letos krenuo da uredi stanje u višim strukovnim školama koje su bile potpuno neefikasne i finansirale su se novcem studenata".

"U tim školama se prečicom dolazilo do diplome, neke su imale lažna, neakreditovana odeljenja, lošu strukturu zaposlenih i bili su nepovezani sa privredom", rekao je Šarčević.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.