Predali se Rusi kod Černobilja FOTO

Izvor: B92, 24.Feb.2022, 16:49

Predali se Rusi kod Černobilja FOTO

Prema najnovijim informacijama, izviđački vod 74. brigade ruske vojske kod Černobilja se predao.

Ruske trupe ušle su danas sa teritorije Belorusije u zonu nekadašnje nuklearke Černobilj, saopštio je savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

On je na svom kanalu na Telegramu dodao da pripadnici Nacionalne garde koji čuvaju skladište nebezbednog nuklearnog otpada pružaju žestok otpor, prenosi Interfaks Ukrajina.

"Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skladište nuklearnog otpada bude uništeno kao rezultat napada neprijatelja, radioaktivna prašina mogla bi da prekrije teritorije Ukrajine, Belorusije i zemalja Evropske unije", upozorio je Geraščenko.

Izviđački vod brigade ruskih vojnika predao se ukrajinskim snagama kod Černobilja, javlja narednik vojske Ukrajine.

"Niko nije mislio da vas ubije, ovde smo da prikupimo informacije", rekao je ruski zvaničnik.

Informaciju o predaji ruskih vojnika potvrdio je i ambasador Ukrajine u Americi.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potvrdio je da ruske snage pokušavaju da zauzmu Černobilj.

"Naša odbrana daje svoje živote da se tragedija iz 1986. ne ponovi. Prijavio sam ovo švedskom premijeru, jer je to kršenje deklaracije o ratu cele Evrope", napisao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pao Černobilj; Nakon toga stigla i vest: Ekstremno visok nivo radijacije

Izvor: B92, 25.Feb.2022, 10:56

Ruska strana tvrdi da je zauzela Černobilj kako bi ta nuklearna elektrana ostala bezbedna. Ukrajinska strana indirektno potvrdila...Rusko ministarstvo odbrane je izdalo saopštenje da ruske trupe kontrolišu černobiljsku nuklearnu elektranu, da bi je zaštitile, odnosno kako ta nuklearka ne bi pala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.