Ribarski brod se prevrnuo u sudaru, najmanje 13 mrtvih

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2017, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ribarski brod se prevrnuo u sudaru, najmanje 13 mrtvih

Najmanje 13 osoba je poginulo, a dve se vode kao nestale pošto je južnokorejski ribarski brod udario u drugo plovilo i prevrnuo se, saopštila je danas obalska straža.

Sedam osoba je spaseno, a jedna od dve nestale osobe je kapetan broda, rekao je jedan zvaničnik južnokorejske obalske straže koji je zatražio da bude anoniman.

On je rekao da su se 22 osobe nalazile na ribarskom brodu od 9,8 tona koji se prevrnuo nakon sudara sa tankerom u blizini luke Inčon. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Kako je navedeno, tanker nije oštećen u sudaru.

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in naredio je vlastima da rasporede što više helikoptera i drugih letelica zbog potrage za nestalima, saopštio je njegov kabinet.

Obalska straža je navela da je 19 plovila i pet letelica raspoređeno na lice mesta.

Još nije poznat uzrok sudara.

Južna Koreja se tokom proteklih nekoliko godina suočila sa brojnim pomorskim nesrećama, uključujući potonuće trajekta u kojem je 2014. godine poginulo više od 300 ljudi, većinom školske dece.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NESREĆA NA MORU: 13 mrtvih, dvoje nestalih u sudaru brodova u Južnoj Koreji

Izvor: Kurir, 03.Dec.2017

SEUL - Najmanje 13 osoba je poginulo, a dve se vode kao nestale pošto je južnokorejski ribarski brod udario u drugo plovilo i prevrnuo se, saopštila je obalska straža.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.