Ribarski brod se prevrnuo u sudaru, najmanje 13 mrtvih

Najmanje 13 osoba je poginulo, a dve se vode kao nestale pošto je južnokorejski ribarski brod udario u drugo plovilo i prevrnuo se, saopštila je danas obalska straža.
Sedam osoba je spaseno, a jedna od dve nestale osobe je kapetan broda, rekao je jedan zvaničnik južnokorejske obalske straže koji je zatražio da bude anoniman.
 
On je rekao da su se 22 osobe nalazile na ribarskom brodu od 9,8 tona koji se prevrnuo nakon sudara sa tankerom u blizini luke Inčon.
 
Kako je navedeno, tanker nije oštećen u sudaru.
 
Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in naredio je vlastima da rasporede što više helikoptera i drugih letelica zbog potrage za nestalima, saopštio je njegov kabinet.
 
Obalska straža je navela da je 19 plovila i pet letelica raspoređeno na lice mesta.
 
Još nije poznat uzrok sudara. 
 
Južna Koreja se tokom proteklih nekoliko godina suočila sa brojnim pomorskim nesrećama, uključujući potonuće trajekta u kojem je 2014. godine poginulo više od 300 ljudi, većinom školske dece.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Povećan broj deportacija iz Nemačke

Nemačka je od početka 2024. deportovala 30 odsto više ljudi u odnosu na prošlu godinu kada je to povećanje iznosilo 25 odsto, rekao je portparol nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.