Izvor: Radio 021, 09.Dec.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Reforma vojske ne znači uvođenje obaveznog vojnog roka"

Najavu dalje reforme vojske ne treba tumačiti kao najavu uvođenja obaveznog vojnog roka, jer to pitanje u ovom trenutku nije tema.

Na pitanje novinara Pinka da prokomentariše to što su mnogi protumačili da se sprema uvođenje obaveznog služenja vojnog roka kada je rekao da dalja reforma vojske ne znači dalju kupovinu oružja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da na to nije ni pomislio.

"To će biti tema u budućnosti, kada dođe vreme razgovaraćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o tome pošto imate argumente za i protiv. Takva odluka ne postoji", rekao je Vučić.

Istakao je da je važno da Srbija pravi mobilniju i bržu vojsku, "da ne moramo da kupujemo glomazne sisteme, već da budemo spremni da uvek i u svakom trenutku, govoreći vojnim rečnikom, prihvatimo prvi udar i prvu borbu, kao i da imamo najbolje specijalne jedinice koje će biti najmodernije opremljene".

Komentarišući nabavku novih helikoptera, među kojima su i ruski Mi-35, Vučić je rekao da je zadovoljan što je naša vojska sada mnogo snažnija i da je to jedan od načina kako da odvratimo nekog od napada na Srbiju.

Predsednik je istakao se srpska vojska naoružava zato da bi taj mir imali.

"Mislim da je sada Vojska Srbije 10 puta jača nego pre pet godina", dodao je Vučić.

Autor: Tanjug, Pink

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.