"Reforma vojske ne znači uvođenje obaveznog vojnog roka"

Najavu dalje reforme vojske ne treba tumačiti kao najavu uvođenja obaveznog vojnog roka, jer to pitanje u ovom trenutku nije tema.
"Reforma vojske ne znači uvođenje obaveznog vojnog roka"
Foto: 021
Na pitanje novinara Pinka da prokomentariše to što su mnogi protumačili da se sprema uvođenje obaveznog služenja vojnog roka kada je rekao da dalja reforma vojske ne znači dalju kupovinu oružja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da na to nije ni pomislio.
 
"To će biti tema u budućnosti, kada dođe vreme razgovaraćemo o tome pošto imate argumente za i protiv. Takva odluka ne postoji", rekao je Vučić.
 
Istakao je da je važno da Srbija pravi mobilniju i bržu vojsku, "da ne moramo da kupujemo glomazne sisteme, već da budemo spremni da uvek i u svakom trenutku, govoreći vojnim rečnikom, prihvatimo prvi udar i prvu borbu, kao i da imamo najbolje specijalne jedinice koje će biti najmodernije opremljene".
 
Komentarišući nabavku novih helikoptera, među kojima su i ruski Mi-35, Vučić je rekao da je zadovoljan što je naša vojska sada mnogo snažnija i da je to jedan od načina kako da odvratimo nekog od napada na Srbiju.
 
Predsednik je istakao se srpska vojska naoružava zato da bi taj mir imali.
 
"Mislim da je sada Vojska Srbije 10 puta jača nego pre pet godina", dodao je Vučić.
  • Podbarac 100%

    09.12.2019 14:55
    Ima mozga, nema mozga
    A sučim si to jado mislio?
  • Nervozni glasač

    09.12.2019 10:08
    Doktrina mora da se menja. Svako ko želi može da se prijavi da bude u rezervom sastavu ali mora za uzvrat da dobije od države 10 hektara obradive zemlje od koje dobija arendu ili je sam obrađuje dokle god nosi pušku. Puška i oprema mora biti lično vlasništvo vojnika, rezerviste. O ulasku u rat mogu da glasaju samo oni koji nose oružje. Načelnika generaštaba glasaju samo oni koji nose oružje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.