Vučić: Ugovor za auto-put od Požege do Duge Poljane u 2020.

Izvor: RTS, 08.Dec.2019, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ugovor za auto-put od Požege do Duge Poljane u 2020.

Srbija je izgradila veliki broj auto-puteva i mnoge započela, a sledeće godine će biti potpisan i ugovor za nastavak Koridora 11 od Požege do Duge Poljane, prema granici sa Crnom Gorom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić je podsetio da se za 10 dana otvara auto-put od Surčina do Obrenovca i da se na tom pravcu gradi deonica od Preljine do Požege.

"Ostaje nam još jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deonica od nešto manje od 107 kilometara do Boljara na crnogorskoj granici. Tu ćemo prvo da radimo deo od Požege do Duge Poljane, koja se nalazi između Sjenice i Novog Pazara, i mislim da možemo sledeće godine da potpišemo za tu deonicu", naveo je Vučić gostujući na televiziji Pink u emisiji Hittvit.
Predsednik Srbije je podsetio da su nedavno počeli radovi na auto-putu i brzoj saobraćajnici Ruma-Šabac-Loznica, kao i da je istog dana potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora.
Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan, koja je takođe gostovala u emisiji, pitala je predsednika Srbije iz kojih sredstava se finansiraju putevi u Srbiji, dodajući su Hrvati u gradnju auto-puteva ušli "grlom u jagode" dajući ih u koncesiju.
Vučih je odgovorio da se u Srbiji nešto finansira iz kredita, koji se svi plate i vrate, a Moravski koridor iz budžeta – prvih 150 miliona evra.
Predsednik je rekao da u Srbiji nema koncesija ni na jednom putu, i da on nije pristalica koncesija, jer je to skuplje od ugovora o kreditu i otplaćuje se decenijama.
"Dok plata ne bude 1.000 evra, migranti se neć zadržavati" 
Govoreći o migrantima, Vučić je rekao da se oni "kod nas neće zadržavati dok ne budemo imali platu veću od 1. 000 evra".
Napominje da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan taj koji drži "ručnu" i čuva problem migranata za neke svoje odnose sa Evropljanima, te zbog toga, kaže, nemamo veći broj izbeglica.
Ocenjuje kao gluposti tvrdnje da zadržava migrante kako bi zauzvrat dobijao podršku EU.
Upitan da li kritike imaju veze sa njegovom izjavom da će migranti zameniti ljude koji odlaze iz Srbije, Vučić je rekao da je ta izjava data na osnovu ozbiljne analize pošto će Srbija, kaže, ekonomski da raste značajno i ozbiljno.
Analiza, kako je dodao, pokazuje da će 2027. biti jednak broj emigranata i imigranata.
"Tu se misli pre svega na ljude iz regiona, koji će dolaziti u Srbiju. Krajem januara ćemo imati veće plate nego druge zemlje i teritorije zapadnobalkanske šestorke. Od tog trenutka ćemo svoju vrednost da povećamo i normalno je da će želeti da dođu u Srbiju", rekao je predsednik.
Vučić je naveo da su migranti bili tema o kojoj je razgovarao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.
"Putin pokazao posebnu pažnju prema Srbiji"
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je poklon koji je od dobio od ruskog predsednika Vladimira Putina prilikom prošlonedeljne posete Sočiju - puška kralja Milana, za njega divan poklon.
"To je za mene divan poklon, iz srpske tradicije i istorije, time je Putin pokazao pažnju. Prvi put da me je sačekao ispred vile i ispratio me do auta, čime je na poseban način želeo da pokaze poštovanje prema Srbiji", rekao je Vučić i dodao da mu je na tome zahvalan.
Kako kaže, Rusija je time pokazala da vodi računa o nečemu što nije palo na pamet drugima, jer oni, kaže, šalju ljude po svetskim aukcijama kako bi mogli da obraduju svoje goste.
Upitan koja je puška u pitanju i šta će uraditi sa njom, Vučić je rekao da je puška lovačka, te da će prvo morati da se konsulstuje sa Agencijom za borbu protiv korupcije.
Istakao je da je najvažniji rezultat posete to što će ljudi imati gas, što je, pre svega, važno za srpsku privredu.
"Srbi i Hrvati moraće zajedno da rešavaju probleme"
Predsednik Srbije je izrazio uverenje da će Srbija sa Hrvatskom, uprkos problemima iz prošlosti, imati u budućnosti mnogo bolje odnose nego što su bili pre.
"Stvarno mislim da će u u budućnosti, uprkos činjenici da su Hrvati najmanje popularni u Srbiji, a Srbi u Hrvatskoj, da će Srbi i Hrvati morati da budu, ne u istoj državi, već da će morati da budu zajedno i da se zajednički surpostavljaju različitim problemima koji će dolaziti spolja ako žele da opstanu", rekao je Vučić.
Na pitanje hrvatske književnice zašto se ne bi nakon 30 godina stavio "krst" na taj "odvratni rat i zašto stalno izvlačimo leševe i ubijene roditelje", Vučić je odgovorio da to ne može da se dogodi još, zato što Hrvati "obično traže od nas da se posipamo pepelom, da se izvinjavamo i da se nikada ne setimo Jasenovca".
"A, ovde govore samo o onome što bismo samo mi želeli da čuejmo i to tako ide", dodao je Vučić.
Odgovarajući na pitanje zašto nije otišao na kongres EPP u Zagrebu, Vučić je rekao da je to uradio "da ne bi dolivao ulje na vatru".
"Da sam otišao tamo, samo bi se o tome govorilo, imali biste proteste na ulicama, tad je bila i godišnjica Vukovara. Hteo sam da uradim nešto dobro za Evropsku narodnu partiju, nisam hteo da dolivam ulje na vatru", objasnio je Vučić.
"Opozicija nema strategiju"
Komentarišući incident na ulazu u Skupštinu tokom protesta "1 od 5 miliona", Vučić je rekao da "ne vidi nikakvu strategiju opozicije" i da ne vidi "da je za promociju nasilja u politici i agresivnu formu protesta kriv samo Boško Obradović".
"Mnogo manje je on kriv od svih drugih. Kad stvarate takvu atmosferu u kojoj je sve dozvoljeno i sve moguće, kad možete da izmišljate svakoga dana, da pretite svakome svakoga dana, zašto onda ne biste zastavu koristili kao štap i probali da razbijete prozor i uđete u Skupštinu", rekao je Vučić.
Komentarišući informaciju pokret "1 od 5 miliona" neće više da najavljuje proteste, predsednik Srbije je rekao da su oni dužni da obezbede red i da garantuju bezbednost na svim svojim skupovima.
"Institucije se ponašaju uzdržano do trenutka kada bude ugrožena bezbednost građana, onog trenutka kada bude ugrožena, institucije će na ozbiljan način reagovati", rekao je Vučić.
Govoreći o slučaju "Jovanjica", Vučić je rekao da će krivična prijava koju će sutra protiv njega podneti Miloš Vučević, pokazati građanima "kakvi su lažovi oni koji su o tome svašta govorili".
"Trudim se da odgovorim jednom, dvaput, ali, nema smisla 500 puta. Morate da prekinete jednom i da pokažete ljudima kakvi su lažovi", rekao je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJAVLJEN POČETAK RADOVA! Ugovor za auto-put od POŽEGE do DUGE POLJANE već od nove godine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2019

Predsednik Srbije je podsetio da su nedavno počeli radovi na auto-putu i brzoj saobraćajnici Ruma-Šabac-Loznica, kao i da je istog dana potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora...Srbija je izgradila veliki broj auto-puteva i mnoge započela, a sledeće godine će biti potpisan i ugovor za nastavak...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.