Izvor: Radio 021, 01.Mar.2021, 07:41

Radovi u centru menjaju režim saobraćaja: Zatvaraju se saobraćajne trake, autobusi menjaju stanice

Radovi na kanalizacionoj mreži na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske počinju danas, 1. marta, a doći će i do privremene izmene u saobraćaju na delu Bulevara Mihajla Pupina i u Uspenskoj ulici.

Kako poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, radovi započinju spajanjem novoprojektovane kanalizacije na postojeći šaht koji se nalazi u raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Uspenske ulice, kao i izgradnjom autobuske niše u Uspenskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve.

Ovi radovi trebalo bi da budu gotovi za oko 15 dana.

Tokom ovog perioda, predviđeno je zatvaranje desne kolovozne trake na Bulevaru Mihajla Pupina, na deonici od bioskopa Arena do raskrsnice sa Jevrejskom ulicom. Saobraćaj će biti preusmeren na levu kolovoznu traku (posmatrano ka Jevrejskoj ulici).

Za vozila koja se kreću Jevrejskom ulicom (na prilazu Bulevaru Mihajla Pupina), ukinuće se jedna saobraćajna traka za skretanje u levo.

Postojeća autobuska stajališta kod Bazara i kod Srpskog narodnog pozorišta neće biti u funkciji u ovoj fazi radova i biće izmeštena na novu lokaciju izvan gradilišta.

Za vozila koja se kreću iz pravca Masarikove ulice ka Bulevaru Mihajla Pupina, biće zabranjeno polukružno okretanje na raskrsnici sa Jevrejskom ulicom.

Prilikom radova na izgradnji autobuske niše u Uspenskoj ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve, za saobraćaj će biti zatvorena samo jedna, krajnja desna traka, od raskrsnice sa Jevrejskom ulicom do crkve.

Vozilima će biti omogućen nesmetan pristup parking garaži kod SNP-a, dok će se pešacima obezbediti sigurni koridori za kretanje kroz gradilište, kao i prilazi poslovnim i stambenim objektima u zoni radova.

U upravi naglašavaju da, s obzirom na to da se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici, vozači moraju da budu vrlo oprezni i da dodatno obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju o izmeni režima saobraćaja.

U cilju sprečavanja stvaranja velikih gužvi, preporuka za sve učesnike u saobraćaju je da, ukoliko to mogućnosti dozvoljavaju, izbegavaju ovaj pravac u periodu izvođenja radova.

Izmene trasa autobusa

Autobusi na linijama broj 1, 2, 3, 5, 5N, 8, 10, 12, 14, 15, 18A i 18B neće se zaustavljati na stajalištu ispred SNP-a od 1. marta do uspostavljanja uslova za ponovno korišćenje stajališta, poručuju u GSP.

Autobusi na linijama 1, 3, 3A, 4, 6, 8, 12 i 18B koristiće privremeno autobusko stajalište na Bulevaru Mihajla Pupina 3.

Ovo su radovi koje je 021.rs nadavno najavio, a tiču se uređenja dela gradskog jezgra - okoline Pozorišnog trga. Detaljnije o tome kako će izgledati ovaj deo centra saznajte na OVOM LINKU.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FOTO, VIDEO: Gužve u saobraćaju u centru Novog Sada zbog radova koji će trajati dve nedelje

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2021

U najužem centru Novog Sada od jutros se beleže saobraćajne gužve zbog radova na kanalizacionoj mreži na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske ulice...Kako su se uverili reporteri 021.rs, zatvoren je deo desne trake Bulevara Mihajla Pupina u delu od Arene do raskrsnice sa Jevrejskom, kao i deo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.