Izvor: Luftika.rs, 02.Nov.2020, 13:27

Radnik Krušika poginuo u eksploziji, drugi teško povređen

Jedan radnik “Krušika” je poginuo a jedan teško povređen u ataru sela Donja Bukovica kod Valjeva, na poligonu namenske industrije “Krušik”.
Informaciju je potvrdilo i Ministarstvo odbrane.
– Tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije “Krušik” Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, danas oko 11 sati na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, došlo je do eksplozije od koje je poginuo radnik “Krušika” M. J., a povređen je radnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << M.P. koji je učestvovao u realizaciji opitovanja – navodi se u saopštenju, prenosi Blic.
Navodi se i da je povređeni radnik M.P. odmah prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu gde je hospitalizovan i ukazana mu je medicinska pomoć.
Ministarstvo ističe da je odmah po nastanku vanrednog događaja Holding kompanija “Krušik” obavestila nadležne državne organe koji će izvršiti uviđaj.
Istorijat tragedija Osam osoba je povređeno od eksplozije u Namenskoj industriji “Krušik” u Valjevu, u maju 2015. godine.
Prilikom tog incidenta, eksplodirala je detonatorska kapisla tokom obuke zaposlenih, a jedan od radnika zadobio je ozbiljne povrede oka.
Dva radnika povređena u eksploziji u fabrici „Krušik” I 2019. godine u vojnom delu valjevske fabrike „Krušik” u pogonu „Kapislana” dogodila se eksplozija.
Tom priikom jedan radnik zadobio je teške, a drugi lake telesne povrede.
Zvanična istraga je pokazala da je eksplozija bila posledica nepažnje i da je eksplodirala detonatorska kapisla.
 
Mislite da je eksplozija u Bejrutu strašna? Pogledajte šta se čuva u Azotari u Pančevu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija u Krušiku: Jedan radnik poginuo, drugi povređen

Izvor: OkRadio.rs, 02.Nov.2020

Jedan radnik "Krušika" je poginuo, a drugi je teško povređen u ataru sela Donja Bukovica kod Valjeva, na poligonu namenske industrije "Krušik". Kako navode mediji, eksplodirala je opitna mina.   U međuvremenu se oglasilo i Ministarstvo odbrane svojim saopštenjem:   Tokom realizacije...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.