Izvor: Radio 021, 19.Dec.2018, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ upozorava: Nakon snega stiže "ledena kiša"

Nakon obilnog snega koji je padao prethodnih dana, RHMZ je na svom sajtu izdao upozorenje da je na području Srbije moguća kiša koja će se lediti pri tlu.

U toku noći između četvrtka i petka u severnim i zapadnim, a u petak ujutru i pre podne i u ostalim krajevima, moguća je kiša koja će se mestimično lediti na tlu, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

Zbog niskih temperatura, snega i leda na području cele Srbije na snazi će biti žuti meteoalarm >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u sredu, četvrtak i petak. Pojašnjeno je da to znači da vreme može biti opasno, da je potreban oprez i da građani "ne preduzimaju nepotrebne rizike".

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno vreme, ponegde uz slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Jutro hladno, uz mraz i maglu. Pre podne ponegde na jugu i jugoistoku provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana u pojačanju. Najniža temperatura od minus devet do minus tri, najviša od minus dva do tri.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.