RHMZ upozorava: Nakon snega stiže "ledena kiša"

Nakon obilnog snega koji je padao prethodnih dana, RHMZ je na svom sajtu izdao upozorenje da je na području Srbije moguća kiša koja će se lediti pri tlu.
RHMZ upozorava: Nakon snega stiže "ledena kiša"
Foto: Pixabay
U toku noći između četvrtka i petka u severnim i zapadnim, a u petak ujutru i pre podne i u ostalim krajevima, moguća je kiša koja će se mestimično lediti na tlu, upozorava Republički hidrometeorološki zavod.
 
Zbog niskih temperatura, snega i leda na području cele Srbije na snazi će biti žuti meteoalarm u sredu, četvrtak i petak. Pojašnjeno je da to znači da vreme može biti opasno, da je potreban oprez i da građani "ne preduzimaju nepotrebne rizike". 
 
U Srbiji će danas biti oblačno i hladno vreme, ponegde uz slab sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Jutro hladno, uz mraz i maglu. Pre podne ponegde na jugu i jugoistoku provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana u pojačanju. Najniža temperatura od minus devet do minus tri, najviša od minus dva do tri.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.