Pronađen još jedan komad nameštaja nestao 5. oktobra 2000.

Izvor: Radio 021, 21.Jun.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen još jedan komad nameštaja nestao 5. oktobra 2000.

Pronađen je još jedan komad nameštaja ukraden iz zgrade Narodne skupštine 5. oktobra 2000, tokom demonstracija zbog nepriznavanja izbornih rezultata.

Komad mobilijara sa inventarskim brojem Parlamenta nađen je u Sokobanji i u međuvremenu je vraćen Skupštini Srbije, a predsednica parlamenta Maja Gojković zahvalila je građanima koji su se odazvali apelu da se vrate slike, mobilijar i druga umetnička dela i predmeti, koji su vlasništvo parlamenta.

"Ovom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ponovo pozivamo sve građane koji imaju saznanja o umetničkim delima i drugoj kulturnoj baštini koja pripada Parlamentu Srbije da se jave i pruže informacije", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednice parlamenta.

Podsetimo, pre tri dana iz Skupštine Srbije je saopšteno da su pronađene dve fotelje, takođe nestale 5. oktobra.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.