Nađen još jedan komad nameštaja nestao iz Skupštine

Izvor: B92, 21.Jun.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađen još jedan komad nameštaja nestao iz Skupštine

Beograd -- Pronađen još jedan komad nameštaja ukradenog iz zgrade Narodne skupštine 5. oktobra 2000. tokom demonstracija zbog nepriznavanja izbornih rezultata.

Komad mobilijara sa inventarskim brojem Parlamenta nađen je u Sokobanji i u međuvremenu je vraćen Skupštini Srbije, a predsednica parlamenta Maja Gojković zahvalila je građanima koji su se odazvali apelu da se vrate slike, mobilijar i druga umetnička dela i predmeti, koji su vlasništvo parlamenta.

"Ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilikom ponovo pozivamo sve građane koji imaju saznanja o umetničkim delima i drugoj kulturnoj baštini koja pripada Parlamentu Srbije da se jave i pruže informacije", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednice parlamenta.

Podsetimo, pre tri dana iz Skupštine Srbije je saopšteno da su pronađene i dve fotelje, takođe nestale 5. oktobra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađen još jedan komad nameštaja nestao 5. oktobra 2000.

Izvor: Radio 021, 21.Jun.2018

Pronađen je još jedan komad nameštaja ukraden iz zgrade Narodne skupštine 5. oktobra 2000, tokom demonstracija zbog nepriznavanja izbornih rezultata...Komad mobilijara sa inventarskim brojem Parlamenta nađen je u Sokobanji i u međuvremenu je vraćen Skupštini Srbije, a predsednica parlamenta Maja...

Nastavak na Radio 021...

Gojković: Pronađen još jedan komad skupštinskog inventara

Izvor: RTS, 21.Jun.2018

Još jedan komad mobilijara sa inventarskim brojem Parlamenta, pronađen i vraćen Skupštini, saopštila je predsednica Narodne skupštine Maja Gojković. . Ovaj mobilijar se do sada nalazio u Sokobanji, a Maja  Gojković...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.