Izvor: Radio 021, 02.Jul.2020, 19:53

Proglašena vanredna situacija u Ivanjici zbog širenja korone

Štab za vanredne situacije opštine Ivanjica doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije za celu ivanjičku teritoriju zbog širenja zaraze COVID 19, koja je odmah stupila na snagu, piše Nova.rs.

Zabranjena su okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, prenosi Nova.rs.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Radno vreme ugostiteljskih objekata je ograničeno od sedam do 20 sati, a za jednim stolom u ugostiteljskim objektima ne mogu sedeti više od dve osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Štab je naložio punu primena svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odlažu se okupljanja, dok prijemni i drugi ispiti treba da budu organizovani uz primenu svih mera lične zaštite - fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i/ili vizira i rukavica.

U javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz redovno provetravanje i dezinfekciju vozila.

Autor: nova.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vanredna situacija na celoj teritoriji ivanjičke opštine

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2020

Predsednik opštine Ivanjica doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju opštine Zbog širenja zaraze korona virusom, na preporuku Štaba za vanredne situacije sa vanredne telefonske sednice, predsednik opštine Ivanjica doneo je odluku o proglašenju vanredne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.