Izvor: Radio 021, 06.Sep.2019, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv Vesića i gradskog sekretara zbog turskih autobusa

Odbornička grupa Savez za Srbiju u Skupštini Beograda osudila je odbijanje gradske vlasti i vladajuće većine da nalože hitni pregled novonabavljenih turskih autobusa marke BMC i time pokazala grub nehat prema bezbednosti Beograđana i političku neodgovornost najvećeg stepena, izjavio je šef te odborničke grupe Nikola Jovanović.

"U odgovoru vladajuće većine na naš zahtev nije demantovana nijedna činjenica koju smo naveli: da je rok za proizvodnju 70 autobusa bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << samo dva meseca, što izaziva osnovanu sumnju da je tender namešten za turskog proizvođača BMC, kao i da je upravo u takvom BMC autobusu otkazao sistem i dogodila se 'iberturaža'", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On ja napisao da još uvek nisu dobili odgovor na pitanja odakle turskoj kompaniji BMC gotovi autobusi i zašto je jedan od tih autobusa proizveo lančani sudar u Beogradu.

Jovanović je dodao da odbornička grupa Savez za Srbiju ne tvrdi unapred da su svi BMC autobusi neispravni, ali da smatra da je usled takvih okolnosti dužnost gradske vlasti da ih pregledaju i da eliminišu bilo kakav rizik po Beograđane.

"Ukoliko se to ne desi u narednih nedelju dana, podnećemo krivične prijave protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za javni prevoz Jovice Vasiljevića zbog osnovane sumnje da su izvršena dela ugrožavanje javnog saobraćaja, nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem i zloupotreba službenog položaja", naveo je Jovanović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.