Izvor: Radio 021, 15.Jul.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preti mu godinu dana zatvora zbog ubistva polarnog medveda

Muškarac sa Aljaske optužen je za ubistvo polarnog medveda, zaštićene životinje kojoj zbog globalnog zagrevanja preti izumiranje.

Kris Gordon prekršio je federalni zakon tako što je iz vatrenog oružja ubio polarnog medveda koji se našao u blizini njegove kuće.

"Gordon je duže vreme ostavio zaklano kitovo meso ispred svog dvorišta, što je privuklo polarnog medveda, ali i druge životinje", izjavio je federalni tužilac.

Ukoliko bude proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << krivim, preti mu godinu dana zatvora, ali i novčana kazna od 100.000 dolara.

Prema Zakonu o zaštiti morskih sisara, ubistvo životinje u samoodbrani je dozvoljeno, ali Gordon nije prijavio polarnog medveda kako zakon nalaže.

Oko 25.000 polarnih medveda živi oko Arktika - u Kanadi, Rusiji, Norveškoj, na Aljasci i na Grenlandu - gde je otapanje ledenog prekrivača sve izvesnije. Stručnjaci upozoravaju da će se, ukoliko se nastavi otapanje leda, broj polarnih medveda drastično smanjiti.

Autor: Anadolija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.