Izvor: Luftika.rs, 03.Jun.2020, 14:10

Preminuo poslednji Srbin u Dečanima

Boško Ćirić (58), jedini Srbin koji je živeo u Dečanima, pronađen je mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno, potvrdio je iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić za portal Direktno.rs.
Ćirić je poslednjih meseci bio lošeg zdravlja, a sahraniće ga dečanski monasi na pravoslavnom groblju koje se nalazi u blizini manastira.
Boško Ćirić rođen je u Dečanima, a Kosovo je napusto u junu 1999. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << godine. Međutim, pre desetak godina se vratio i prve tri godine, dok nije povratio stan u centru mesta, boravio je u dečanskom manastiru.
Albanci su ga poštovali i nikada nije imao problem zato što je Srbin.
Ćirićev nestanak su policiji prijavili njegovi prijatelji, pošto se nekoliko dana nije javljao na telefon. Uz sudsko odobrenje i u prisustvu Unmika i Kfora, u Ćirićev stan su provalili vatrogasci i zatekli ga mrtvog na podu.
Obdukcija će biti obavljena u Kliničkom centru u Prištini.
Francuski vojnik se posle 20 godina traganja susreo sa devojčicom koju je 1999. štitio na Kosovu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.