Preminula novinarka Jadranka Pejanović

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula novinarka Jadranka Pejanović

Novinarka Jadranka Pejanović preminula je iznenada sinoć u 40. godini.

Jadranka Pejanović završila je Filološku gimnaziju. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branislava Cige Jerinića. Igrala je u nekoliko pozorišnih predstava, lutkarskom pozorištu, u koreodramama, kao i nekoliko filmova i domaćih serija.

Iz lutkarskih predstava i pozorišnih uloga, 2008. godine zakoračila je u svet televizije, u informativnu redakciju TV >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << B92. Vodila je vesti i jutarnji program. Bila je koautorka dokumentarnog filma "Neispričane priče" o životu Zorana Đinđića.

U redakciji TV N1 osmislila je emisiju "Scena", u kojoj je pratila događaje na kulturnoj sceni Srbije i regiona. Bila je autorka emisije Net Kontekst. Uradila je desetine intervjua sa najistaknutnijim ličnostima kulturnog i javnog života, autor je više dokumentarnih reportaža u serijalu Neistraženo. Za vreme poplava 2014. godine izveštavala je za CNN.

Iza sebe je ostavila supruga i ćerku.

Datum i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Autor: B92, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.