Izvor: Radio 021, 06.Dec.2019, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera Kose u Pozorištu mladih, u publici holivudska zvezda Džon Sevidž

Predstava "Kosa" premijerno je izvedena večeras u Pozorištu mladih.

Premijeri su prisustvovali i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, kao i holivudski glumac, oskarovac Džon Sevidž, koji je u filmu Miloša Formana tumačio glavnu ulogu.

"Možemo biti ponosni na ovaj kulturni događaj. Moram da se zahvalim našim prijateljima iz ambasade SAD i da pozdravim veliku filmsku zvezdu Džona Sevidža. Velika je čast što je on danas u Novom Sadu. Razgovarali smo o našem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << gradu kao Evropskoj prestonici kulture, i posebno sam zahvalan gospodinu Godfriju što razume značaj Novog Sada, i u Srbiji i u regionu. Srećan sam što imamo kontinuitet uspešnih projekata u oblasti kulture sa ambasadom SAD. Prethodnih godina realizovano je nekoliko programa, kako bismo približili zajedničku kulturu građanima", naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uoči premijere.

Predstava "Kosa" je u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz i Centra za razvoj vizuelne kulture.

Čuveni brodvejski mjuzikl, čiji je tekst adaptirao Robert Lenard, oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, režirao je gost iz Mađarske Peter Telihaji. U predstavi igra dvanaest glumaca Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i deset studenata glume novosadske Akademije umetnosti, iz klase Borisa Liješevića.

Predstavu je koreografski uobličio Peter Kovač Geržon, a glumce uživo prati orkestar pod vođstvom Davida Klema.

Nakon večerašnje premijere, reprize su 7. i 14. decembra. Predstava "Kosa" prvi put je kod nas izvedena na daskama Ateljea 212, u režiji Mire Trailović i Zorana Ratkovića 1969. godine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Premijera "Kose" u Novom Sadu: U publici holivudska zvezda Džon Sevidž

Izvor: Večernje novosti, 07.Dec.2019, 00:28

Premijeri su prisustvovali i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, kao i holivudski glumac, oskarovac Džon Sevidž Predstava "Kosa" premijerno je izvedena večeras u Pozorištu mladih.Premijeri su prisustvovali i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, kao i holivudski glumac, oskarovac...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.