Izvor: Radio 021, 06.Dec.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici opozicije iz protesta u holu Skupštine tokom cele noći

Predstavnici više opozicionih poslaničkih grupa u Skupštini Srbije zatražili su večeras da se normalizuje rad parlamenta, prestane ućutkivanje onih koji drugačije misle i prestane sa podošenjem besmislenih amandamana kojima se onemogućava rasprava u pojedinostima o predloženim zakonima važnim za građane.

Oni su iz skupštinske sale izašli pošto su opomene dobili nakon što su reklamirali povredu Poslovnika poslanik Demokratske stranke Balša Božović, Dveri Boško >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Obradović i Socijademokratske stranke Marko Đurišić i na vanrednoj konferenciji najavili da će cele noći u skupštinskom holu govoriti o predloženom budžetu i drugim zakonima sa dnevnog reda pošto to nisu mogli u plenumu.

Kako su najavili poslanici DS, Dveri, SDS, Narodne stranke, Pokreta centra, samostalni poslanici, poslanici Demokratske stranke Srbije oni će konferencije za novinare držati na svaka dva sata od 19 časova.

"Uspeli su da nas ujedine ovakvim ponašanjem. Ne želimo da budemo ućutkani", rekao je šef poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić.

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije - Nova Srbija rekao je da su odlulčili da "podvuku crtu" i složno iskažu protivljenje obesmišljavanju rada parlamenta.

"Bez obzira što mi koji ovde stojimo ne mislimo o svemu isto i ne treba da se pravimo da smo oko svega slažemo , ali treba da postoji svetinja i nešto što je iznad pojedinačnih i ideoloških uverenje, a to je da li će biti parlamenta ili neće i da li će biti parlamentarne demokratije ili neće", kazao je Vukadinović.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da aktuelna vlast vrši nasilje protiv svakog ko drugačije misli , da ukidaju izložbe i predstave, da pokušavaju ubistva opozicionih lidera i vrše nasilje u parlamentu zabranjujući poslanicima da govore o najvažnijim temama u Srbiji.

"Mi više to nećemo da trpimo i ćutimo i nećemo da dozvoljavamo da nas ponižavaju. Dozlogrdilo je. Đavo je odneo šalu i zato smo se svi ujedinili i ovo je ovde (u skupštinskom holu) sada otvoreni parlament", kazao je Obradović.

Poslanica Pokreta centra Tatajana Macura rekla je da je neophpodno omogućiti da poslanicima da građanima predstave rešenja koja bi poboljšačla zakonske predloge i da ukažu na ono što je u tim zakonima loše za njih.

Šef poslaničkog kluba Samostalni posčanici Jovan Jovanović rekao je da tokom sednice nisu imali priliku da kažu da li je neophodno iz budžeta izdvajati sredstva za nacionalni stadion ili gondolu ili nešto drugo nogo neophodnije.

U sali gde se održavajiu sednice predsedavajući Veroljub Arsić pošto je vreme za raspravu u pojedinostima utrošeno na prvu tačku dnevnog reda od ukupno 62 među kojima je i državni budžet zanarednu godinu samo iščitava podnetwe amandamane poslanika.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Opozicija traži kolegijum Skupštine kako bi se normalizovao rad

Izvor: Beta, 07.Dec.2018, 09:01

Poslanici opozicije koji su noć proveli u Skupštini Srbije u znak protesta zbog toga što nemaju mogućnosti da predstave svoje amandmane na Predlog novog budžeta, pozvali su rano jutros predsednicu parlamenta Maju Gojković da sazove kolegijum na kojem bi se šefovi poslaničkih grupa dogovorili...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.