Izvor: Luftika.rs, 14.Maj.2020, 19:10

Predsednik Svetske trgovinske organizacije podneo ostavku

Predsednik Svetske trgovinske organizacije (STO) Roberto Azavedo saopštio je da se povlači sa te funkcije godinu dana pre isteka mandata, a ostavku je obrazložio „ličnim razlozima“.
Brazilski diplomata je rekao da će se povući 31. avgusta, kada mu ističe šesta godina sedmogodišnjeg mandata.
Njegov mandat je inače obeležen velikim pritiskom američkog predsednika Donalda Trampa, koji od ulaska u Belu kuću optužuje STO za „antiameričku zaveru“, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Ovu odluku nisam doneo lako, a doneo sam je iz ličnih, porodičnih razloga i uveren sam da je moja ostavka u najboljem interesu Svetske trgovinske organizacije – rekao je Azavedo.
Tramp ispunio pretnju: SAD više ne finansira Svetsku zdravstvenu organizaciju

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Generalni direktor STO odlazi sa funkcije krajem avgusta

Izvor: Beta, 14.Maj.2020

Generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO), Brazilac Roberto Azevedo saopštio je danas da odlazi sa funkcije 30. avgusta, godinu dana pre isteka svog drugog mandata, i dodao da nema političke ambicije."U pitanju je lična, porodična odluka i uveren sam da je ona najbolja u interesu organizacije",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.