Izvor: Radio 021, 11.Feb.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici opozicije bojkotuju vanrednu sednicu Skupštine, razvili transparent "1 od 5 miliona"

Stranke Saveza za Srbiju i pojedini samostalni poslanici saopštili su da od danas aktivno bojkotuju Narodnu skupštinu, što znači, kako su rekli novinarima, da će biti prisutni u zgradi parlamenta i držati konferencije za medije, ali neće učestvovati u plenumskoj raspravi.

Na prvoj pres konferenciji, a najavili su i sledeće, na pola sata, razvili su transparent "1 od 5 miliona" i pozvali ministra prosvete Mladena Šarčevića da podnese ostavku, jer je, kako kažu, uvredio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i omalovažio profesore.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je, međutim, sve iz vlasti da podnesu ostavke jer, prema njegovim rečima, krše zakone i Ustav.

Boško Obradović je objasnio da je bojkot parlamenta primena dokumenta koji su objavili nedavno pod nazivom "Sporazum sa narodom".

"U Srbiji ništa ne funkcioniše, od Ustavnog suda do drugih institucija. Mi ćemo na svakih pola sata držati konferencije za novinare i to će biti nastavak otvorenog parlamenta iz decembra", rekao je Obradović, podsećajući na događaj kada je opozicija ostala cele noći u skupštinskom zdanju.

Konferenciju za novinare su održali Goran Ćirić (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Narodna stranka), Miroslav Aleksić (Narodna stranka) i samostalni poslanik Jovan Jovanović.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je danas novinarima da je ministru prosvete Mladenu Šarčeviću ostavila peticiju sa više od 1.500 potpisa profesora i saradnika univerziteta i fakulteta koji su pružili podršku građanskim protestima. Jerkov je rekla da je peticiju ostavila simbolično na vratima sale u kojoj se održavala sednica odbora za obrazovanje.

"To su ljudi koje je ministar Šarčević ponizio, omalovažio govoreći kako tu nema ozbiljnih imena. Ostavila sam spisak da ga ponovo pročita, jer su tu imena pred kojima bi svaki ministar prosvete morao da bude manji od 'makovog zrna'. Ministar je danas došao da razgovara o nauci, a istovremeno ponižava one koji se time bave", rekla je Jerkov.

Poslanica demokrata je poručila da ministar mora da zna da ne može na takav način da ignoriše akademsku zajednicu i da, kako je rekla, roditelji studenata nisu glasali da Šarčević i muftija Muamer Zukorlić vode obrazovanje u Srbiji.

U Skupštini Srbije danas počinje vanredna sednica na kojoj se između ostalog raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom obrazovanju i vaspitanju, a zakone će obrazlagati ministar Šarčević.

Poslanici treba da potvrde i više sporazuma.

Autor: Tanjug, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VIDEO: Poslanici opozicije bojkotuju vanrednu sednicu Skupštine, razvili transparent "1 od 5 miliona"

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2019

Stranke Saveza za Srbiju i pojedini samostalni poslanici saopštili su da od danas aktivno bojkotuju Narodnu skupštinu, što znači, kako su rekli novinarima, da će biti prisutni u zgradi parlamenta i držati konferencije za medije, ali neće učestvovati u plenumskoj raspravi...Na prvoj pres konferenciji,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.