Ponovo odložen stečaj u Stanu jer se čeka ishod pregovora sa Litvancima

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2016, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odložen stečaj u "Stanu" jer se čeka ishod pregovora sa Litvancima

Odluka privrednog suda o inicijativi grupe radnika za pokretanje stečaja u JKP "Stan" odložena je po šesti put.

Ovu odluku je doneo predsedavajući sudija Vladislav Kurtek, poručivši da će se o toj odluci ponovo raspravljati 12. jula.

"Pred nama je izbor između najavljenog i mogućeg javno-privatnog partnerstva, koje znači opstanak i očuvanje radnih mesta, i stečaja koji praktično znači kraj postojanja pravnog lica. Zbog toga ćemo sačekati još malo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vidimo kako će se završiti pregovori sa potencijalnim partnerima", istakao je Kurtek.

Zainteresovanost za "Stan" je iskazala je litvanska kompanija "Siviniti" iz Kaunasa. Zastupnik "Stana" advokat Zoran Stojanović istakao je da je litvanski partner bio vrlo jasan po pitanju radnih mesta, odnosno svi radnici koji budu želeli, moći će da ostanu na radnim mestima.

Prema rečima v.d. direktora "Stana" Miloša Đurčića, ugovor o javno-privatnom partnerstvu Litvanci žele da zaključe na 25 godina. Spremni su i da sve dugove preduzeća, koji premašuju 500 miliona dinara, vrate u prvih deset godina. Nasuprot tome, grupa od dvadesetak radnika ovog preduzeća i dalje ne odustaje o inicijative za uvođenje stečaja.

Zoran Stojanović je dodao i da bi bilo realno da se završetak pregovara sa litvanskom kompanijom dogodi početkom jeseni. "Trenutno je u toku priprema dokumentacije za objavljivanje javnog poziva za javno-privatno partnerstvo. Taj poziv mora da bude usklađen sa Zakonom o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, i priprema ga poseban stručni konsultant, čije troškove je već preuzeo 'Sviniti'. Očekujemo da poziv bude gotov do početka jula", naveo je ovaj advokat.

Nakon toga će poziv biti objavljen i neće važiti samo za Litvance, mada su oni, po svemu sudeći, najozbiljniji pretendent.

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ponovo odložen stečaj u novosadskom "Stanu"

Izvor: Blic, 19.Maj.2016

Inicijativa grupe radnika za pokretanje stečaja u JKP ’’Stan’’ odložena je po šesti put na osnovu Odluce Privrednog suda u Novom Sadu. Na tu temu će se ponovo raspravljati 12. jula, najavio je predsedavajući sudija Vladislav Kurtek...- Pred nama je izbor između najavljenog i mogućeg javno-privatnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.