Izvor: Radio 021, 27.Maj.2020, 13:38

Položen kamen temeljac za pogon firme koja je dobila besplatno zemljište u Smederevskoj Palanci

Kamen temeljac za izgradnju proizvodnog pogona južnokorejske kompanije "Kjungšin Kejbl" (Kyungshin Cable) u kome će se proizvoditi delovi za automobile, kao i komponente za električne baterije automobila, položen je danas u inustrijskoj zoni Guberaš u Smederevskoj Palanci.

I ova fabrika u Srbiju dolazi uz državnu pomoć u vidu državnog građevinskog zemljišta od 61.534 m2 vrednog skoro 30 miliona dinara. Zauzvrat, južnokorejska kompanija biće u obavezi da uloži 20 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << evra u izgradnju fabrike i zaposli 700 radnika - 40 sa višim i visokim obrazovanjem, 21 sa srednjom školom i 651 sa osnovnim obrazovanjem koji moraju biti zaposleni pet godina, navodi se u rešenju Komisije za dodelu državne pomoći.

Ceremoniji postavljanja kamena temeljca za novu fabriku prisustvovao je i predsednik Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. On je rekao da je plan južnokorejske kompanije, koja je za investiciju u Smederevskoj Palanci dobila "značajan novac" iz republičkog budžeta, da više decenija ostane u Srbiji.

"Ovo je velika vest za Smederevsku Palanku, ali i za Planu i Raču. Ovaj kraj će imati budućnost, ljudi će imati priliku da se vrate u svoj rodni kraj", rekao je Vučić.

Kompanija "Kjungšin Kejbl" u Južnoj Koreji se razvija od 1974. a filijala u Srbiji osnovana je početkom marta ove godine. Imaju fabrike u Kini, Meksiku, SAD i Poljskoj.

Autor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.