Položen kamen temeljac za pogon firme koja je dobila besplatno zemljište u Smederevskoj Palanci

Kamen temeljac za izgradnju proizvodnog pogona južnokorejske kompanije "Kjungšin Kejbl" (Kyungshin Cable) u kome će se proizvoditi delovi za automobile, kao i komponente za električne baterije automobila, položen je danas u inustrijskoj zoni Guberaš u Smederevskoj Palanci.
Položen kamen temeljac za pogon firme koja je dobila besplatno zemljište u Smederevskoj Palanci
Foto: 021.rs
I ova fabrika u Srbiju dolazi uz državnu pomoć u vidu državnog građevinskog zemljišta od 61.534 m2 vrednog skoro 30 miliona dinara. Zauzvrat, južnokorejska kompanija biće u obavezi da uloži 20 miliona evra u izgradnju fabrike i zaposli 700 radnika - 40 sa višim i visokim obrazovanjem, 21 sa srednjom školom i 651 sa osnovnim obrazovanjem koji moraju biti zaposleni pet godina, navodi se u rešenju Komisije za dodelu državne pomoći.
 
Ceremoniji postavljanja kamena temeljca za novu fabriku prisustvovao je i predsednik Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. On je rekao da je plan južnokorejske kompanije, koja je za investiciju u Smederevskoj Palanci dobila "značajan novac" iz republičkog budžeta, da više decenija ostane u Srbiji.
 
"Ovo je velika vest za Smederevsku Palanku, ali i za Planu i Raču. Ovaj kraj će imati budućnost, ljudi će imati priliku da se vrate u svoj rodni kraj", rekao je Vučić.
 
Kompanija "Kjungšin Kejbl" u Južnoj Koreji se razvija od 1974. a filijala u Srbiji osnovana je početkom marta ove godine. Imaju fabrike u Kini, Meksiku, SAD i Poljskoj.
 
  • Ljiljana

    29.05.2020 02:04
    Sm palanka
    Palanka je nestankom Gose ,odavno u fazi propadanja .Zemljuste koje je poklonjeno je sluzilo kao ruglo decenijama... Niko dosada se nije ni setio da bilo sta uradi za ljude u Palanci..A imali su Gosu, Jedinstvo,7 Juli ,Cuvenu Trikotazu, Ciglanu.. cak su i Sud pomerili.... A sada se javljaju " dusebriznici" sa kritikama .Pa nadjite bolje .Pokazite i dovedite nove investitore i njima ce Palancani dati zemlju besplatno.Obezbedite posao i finansijsku construkciju... Da vas vidimo Cekamo vas
  • Ana

    28.05.2020 16:35
    651 osoba na minimalcu...
  • Kole

    27.05.2020 17:46
    Iiiii
    Eto vam buducnosti Banglades!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija