Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivredni fakultet nagradio novinara Zaharija Trnavčevića

NOVI SAD - Novinaru Zahariju Trnavčeviću danas je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu uručena specijalna zahvalnica povodom šest decenija rada, saopštila je Informativna agencija "Agropress".
Uručujući to priznanje profesor Milan Krajinović je rekao da je Trnavčević dao ogroman doprinos u prenošenju naučnih saznanja u praksu i pri tome značajno afirmisao tu instituciju.
Govoreći na temu "Poljoprivreda - budućnost Srbije", Trnavčević je okupljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << studentima i profesorima izneo niz primera uspešne poljoprivredne proizvodnje u svetu, gde je glavni faktor u postizanju profita potpuna primena naučnih dostignuća.
"Za naš uspeh su bitni dobro edukovani poljoprivrednici, potom stručnjaci, poslovne organizacije, pa tek onda država koja je važna sa svojom regulativom, ali ona više neće biti otkupljivač, to je sigurno, niti će govoriti ko šta da seje", istakao je Trnavčević.
On je dodao da se u praksi oseća nedostatak strategije razvoja poljoprivrede u Srbiji.
"Bez tog dokumenta u kome pišu naši ciljevi i mogućnosti, nije moguće prokrčiti put do EU. Inače, mislim da će naša zemlja postati kandidat 2010. godine i do tada imamo dosta posla da nas ne bi iznenadio otvoreni uvoz" - zaključio je Trnavčević.
Trnavčević je autor emisije "Znanje na poklon" TVB92 i savetnik ministra poljoprivrede.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nagrada Zahariju Trnavčeviću

Izvor: B92, 14.Nov.2008

Beograd -- Novinaru Zahariju Trnavčeviću je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu uručena specijalna zahvalnica povodom šest decenija rada...Uručujući to priznanje, profesor Milan Krajinović je rekao da je Trnavčević dao ogroman doprinos u prenošenju naučnih saznanja u praksu i pri tome...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.