Otvorena četiri nova depoa za umetnička dela Galerije Matice srpske

Izvor: Radio 021, 03.Apr.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena četiri nova depoa za umetnička dela Galerije Matice srpske

Četiri nova depoa za umetnička dela danas su svečano otvorena u Galeriji Matice srpske.

Time je završena još jedna faza u obnovi prostorija te nacionalne muzejske institucije.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i upravnica GMS Tijana Palkovljević Bugarski simbolično su uneli četiri umetnička dela u obnovljene depoe u podrumskim prostorijama zgrade i time ih zvanično otvorili. Tako je demonstriran proces odlaganja dela u depoe, praćen novim sistemom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kodiranja muzejskih predmeta, što je nova tehnologija i savremeni pristup u dokumentacijskoj praksi koja će doprineti boljoj organizaciji i kvalitetnijoj muzejskoj obradi kolekcije GMS.

Tasovac je istakao zadovoljstvo uspešnim završetkom prve faze i najavio da će već tokom ovog meseca biti raspisan tender za nastavak radova, a završetak obnove zgrade GMS očekuje se iduće godine kada će biti rekonstruisana njena fasada.

Ministar Tasovac je od GMS dobio pločicu na kojoj je upisano zvanje "Specijalni muzejski saradnik" čime je, kako je objasnila Tijana Palkovljević Bugarski, njemu na neki način odato posebno priznanje za svesrdnu pomoć muzejskim ustanovama u našoj zemlji.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.