Izvor: Radio 021, 16.Apr.2021, 12:46

Otvara se izložba dečijih vaskršnjih radova u Kulturnoj stanici Rumenka

Izložba dečijih vaskršnjih radova otvara se danas u Kulturnoj stanici Rumenka u okviru tradicionalne manifestacije "Prolećne dečije radosti", navodi se u sapštenju fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

Radovi su nastali u okviru umetničke radionice koju je KS Rumenka organizovala za decu u školskom boravku Osnovne škole "Sveti Sava" u Rumenki.

Izložba traje do 25. aprila, a posetioci će moći da je posete svakog radnog dana između 10 i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 15 časova, kao i vikendom od 17 do 19 sati.

"Uprkos pandemiji, Kulturna stanica Rumenka je i ove godine posvetila manifestaciju Prolećne dečije radosti najradosnijem hrišćanskom prazniku, Uskrsu, i po gregorijanskom i po julijanskom kalendaru, slaveći tako bogatstvo konfesija i nacionalnu i etničku raznolikost sredine", stoji u saopštenju.

Kulturna stanica Rumenka predstavlja deo mreže kulturnih stanica na području Novog Sada koja je pokrenuta u sklopu projekta "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

Iz Fondacije kažu i da organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera.

"Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja ili odlaganja u slučaju promene epidemioloških mera", poručuju iz EPK.

Više o događajima u kulturnim stanicama možete pronaći na zvaničnom sajtu: kulturnestanice.rs.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Milenković: Početkom 2022. u Novom Sadu izložba i legat Mileve Marić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2021, 10:16

Nemanja Milenković, direktor fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture", otkriva za Tanjug da će na Petrovaradinskoj tvrđavi početkom 2022. godine biti otvorena izložba u čast Mileve Marić Anštajn u prostoru koji će nakon izložbe ostati trajni legat srpske matematičarke u Novom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.