Izvor: Radio 021, 23.Nov.2018, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv sina Lajavog, pred sudom 4. decembra

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ljubomira Lainovića (22) i još dvojice osumnjičenih okrivljenih zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Petra Arsića (38) 28. februara u kafiću na Vidikovcu.

Lainović je sin Novosađanina Branislava Lainovića zvanog Dugi, kojeg je 2000. godine likvidirao "zemunski klan".

Optužnicu je potvrdio Viši sud u Beogradu, a 4. decembra biće održano pripremno ročište u ovom procesu. Na pripremnom ročištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje je zatvoreno za javnost, okrivljeni mogu da se kratko izjasne o krivici, a nakon toga će sud zakazati suđenje na kojem će moći detaljni da iznesu svoje odbrane.

Lainović je uhapšen sredinom marta, dok su druga dvojica bila u bekstvu i za njima su tada raspisane poternice. Optužnicom se terete za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i teško ubistvo u pomaganju.

Arsić je ubijen 28. februara ujutru ispred kafića "3K Luna" u beogradskom naselju Vidikovac. Mediji su preneli da se sumnja da je motiv ubistva povezan sa ubistvom ispred kluba "Nana" u decembru 2017.

Branislava Lainovića, poznatijeg u Novom Sadu pod nadimcima Dugi i Lajavi, ubili su 20. marta 2000. godine ispred hotela "Srbija" u Beogradu pripadnici nekadašnjeg zemunskog klana Miloš Simović i Sretko Kalinić, koji su zbog toga osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.