Optužnica protiv sina Lajavog, pred sudom 4. decembra

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ljubomira Lainovića (22) i još dvojice osumnjičenih okrivljenih zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Petra Arsića (38) 28. februara u kafiću na Vidikovcu.
Optužnica protiv sina Lajavog, pred sudom 4. decembra
Foto: 021.rs
Lainović je sin Novosađanina Branislava Lainovića zvanog Dugi, kojeg je 2000. godine likvidirao "zemunski klan".
 
Optužnicu je potvrdio Viši sud u Beogradu, a 4. decembra biće održano pripremno ročište u ovom procesu. Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, okrivljeni mogu da se kratko izjasne o krivici, a nakon toga će sud zakazati suđenje na kojem će moći detaljni da iznesu svoje odbrane.
 
Lainović je uhapšen sredinom marta, dok su druga dvojica bila u bekstvu i za njima su tada raspisane poternice. Optužnicom se terete za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i teško ubistvo u pomaganju.
 
Arsić je ubijen 28. februara ujutru ispred kafića "3K Luna" u beogradskom naselju Vidikovac. Mediji su preneli da se sumnja da je motiv ubistva povezan sa ubistvom ispred kluba "Nana" u decembru 2017.
 
Branislava Lainovića, poznatijeg u Novom Sadu pod nadimcima Dugi i Lajavi, ubili su 20. marta 2000. godine ispred hotela "Srbija" u Beogradu pripadnici nekadašnjeg zemunskog klana Miloš Simović i Sretko Kalinić, koji su zbog toga osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.
  • Gradjanin

    02.12.2018 22:23
    Vidi ti to,kakva slucajnost ! Najurio ga baja iz ns pa poceo da hara po BG-u. Ispecice bolje "zanat" tamo
  • Nesko

    24.11.2018 09:19
    Vaspitanje
    Mami nije dosta bilo problema u zivotu pa je i vaspitanje pomenutog deteta izgleda propustila!On sa 22g ubija nekog svesno!Pa kakvo je to okruzenje u kom je odrastao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti