Izvor: Radio 021, 16.Apr.2021, 22:17

Od danas slanje računa za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi"

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da građani Srbije od danas mogu slati račune za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", a da važe oni računi koji su izdati od 1. aprila.

Prvo kolo ovogodišnje nagradne igre biće od 15. maja do 25. juna, a drugo u septembru ili oktobru.

Među nagradama je 16 stanova i 60 automobila.

"Naplata poreza nam dobro ide. U prvoj polovini ovog meseca naplatili smo poreza za dve milijarde dinara više, ali novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nagradnom igrom želimo da nastavimo da podižemo svest o uzimanju računa i borbi protiv sive ekonomije", rekao je Mali za TV Pink.

Ministar je izneo podatak da su građani Srbije prošle godine poslali 11,5 miliona koverata, što je 115 miliona računa, a vrednost poreza od tih računa je bila 100 miliona evra.

Ponovio je da uzimanje računa i naplata poreza znači i više novca u budžetu za nove puteve, škole, bolnice, vrtiće, veće plate i penzije.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.