Novosadski đaci sutra u Dunavskom parku obeležavaju Dan zaštite prirode

Izvor: Radio 021, 10.Apr.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski đaci sutra u Dunavskom parku obeležavaju Dan zaštite prirode

Učenici trećeg razreda OŠ "Đorđe Natošević" učestvovaće u času u prirodi u Dunavskom parku, a povodom obeležavanja Dana zaštite prirode 11. aprila.

Obeležavanje ovog dana organizuje Gradsko zelenilo.

Đaci će se u parku upoznati sa osnovnim vrednostima Dunavskog parka, spomenika prirode.

Program počinje u 11 časova ispred saletle. Nakon obilaska parka sa biolozima, deca će čuti predavanje o značaju očuvanja čovekove okoline i reciklaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otpada. Za tu priliku će biti postavljene reciklažne korpe za otpatke: za PVC ambalažu, za organski i za ambalažni otpad (karton).

Posle kratkog predaha i užine u parku, deca će sama imati priliku da razdvajaju otpad u korpe za reciklažu.

Dan zaštite prirode, 11. april ustanovljen je Zakonom o zaštiti prirode 2009. godine, kako bi se javnost podsetila na značaj očuvanja prirode Srbije. Tog dana 1949. godine. prvi put je ustanovljen status jednog područja kao zaštićenog prirodnog dobra - Spomenika prirode "Velika i Mala Ripaljka" u opštini Sokobanja.

Obeležavanje Dana zaštite prirode pomogla je kompanija "Univereksport".

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.