Izvor: Radio 021, 02.Dec.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vlasnik Megatrenda: Iza mene stoji država, profesori neće raditi za platu

Biznismen Dejan Đorđević, koga je dojučerašnji vlasnik Megatrenda Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio taj univerzitet za 56,1‚milion evra, rekao je da konzorcijum postoji, da će profesori na Megatrendu ubuduće "raditi bez novca", a da iza njega lično "stoji država".

"Konzorcijum fondova postoji. Ja sam zatvorio finansijsku konstrukciju tako što će profesori kod mene raditi bez novca jer će im glavni motiv biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da uče studente, a ne da primaju platu", naveo je on za list "Danas", odgovarajući na pitanje ovog lista da li taj konzorcijum uopšte postoji i ima li prihode, te kako će konzorcijum ili on lično obezbediti sredstva za kupovinu Megatrenda i dodatne investicije.

Đorđević je dodao da je "ozbiljan poslovni čovek" koji "uvek govori istinu i samo istinu".

Đorđević je za Danas negirao tvrdnje članova Konzervativne reformističke stranke (KRST) da je u junu ove godine smenjen sa funkcije predsednika jer nije ulagao u stranku, kako je obećao prilikom ulaska. Demantovao je i da su dugovi stranke, zbog kojih joj je već duže vreme blokiran račun, u njegovom mandatu uvećani.

"Ja sam razrešen funkcije predsednika stranke na Skupštini, ali ja sam posle sve članove skupštine koji su glasali za moju smenu isključio iz stranke dekretom, tako da sam i dalje predsednik, jer država stoji iza mene. Dugove u stranci nisam pravio, a sekretarice nisam plaćao jer je trebalo da rade za ideale, a ne za pare", naveo je Đorđević.

Podsetimo, kako je Danas ranije pisao, u Konzervativnoj reformističkoj stranci kažu da je Dejan Đorđević smenjen pre skoro šest meseci, pre svega zato što nije ispunio obećanje da će ulagati u stranku, koju je "ostavio" sa blokiranim računom zbog duga od 300.000 dinara. Opširnije OVDE.

Autor: Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nova "prašina" oko "Megatrenda": Novi vlasnik negira da je davao izjave novinarima, NS traži zaplenu imovine Jovanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2019

Povodom teksta objavljenog u listu "Danas" pod naslovom "Iza mene stoji država", vršilac dužnosti rektora Megatrenda Dejan Đorđević saopštio je da do sada nije davao bilo kakvu izjavu medijima na tu temu i da u celini demantuje navode koji mu se u tom tekstu pripisuju...Kako se navodi, Đorđević...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.