Najviše Novosađana nema poverenja ni u jednu instituciju

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2016, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše Novosađana nema poverenja ni u jednu instituciju

Prema istraživanju javnog mnjenja koje je sprovela agencija "Ninamedia Research", 40,2 odsto građana Novog Sada nema poverenja ni u jednu instituciju, a kao najčešći razlog navedeni su korupcija (9,2 odsto), loša organizacija, odnosno neprofesionalnost (8,5 odsto) i loše lično iskustvo (6,2 odsto).

Najveće nepoverenje u institucije zabeleženo je kod starosne grupe od 45-59 godina, te kod građana zaposlenih u privatnom sektoru i kod nezaposlenih.

Istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je pokazalo da 20,4 odsto Novosađana najviše veruje Vojsci Srbije. U Vojsku najviše veruju muškarci stariji od 60 godina, zaposleni u privatnom sektoru i penzioneri, saopstila je ta agencija.

Posle Vojske najviše poverenja stanovnici Novog Sada imaju u školstvo u koje veruje 14,3 odsto ispitanika, među kojima dominiraju žene, učenici i studenti. Sa porastom godina starosti opada i stepen poverenja u obrazovni sistem.

Na trećem i četvrtom mestu među institucijama kojima veruju Novosađani su zdravstvo i policija za koje se izjasnilo nešto više od 11 odsto građana (zdravstvo - 11,9, policija - 11,3 odsto). Najmanje poverenja Novosađani imaju u sudstvo kome veruje svega 1,9 odsto ispitanika.

Kod institucija u koje građani imaju najviše poverenja kao glavni razlog za poverenje navodi se dobro obavljen posao (15,8 odsto) i lično iskustvo (7,4 odsto).

Kako se navodi u saopštenju, istraživanje javnog mnjenja Novog Sada sprovedeno je telefonskim anketiranjem na reprezentativnom uzorku od 1200 ispitanika sa teritorije Grada Novog Sada.

Autor: Beta/ foto: Vojska Srbije

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Novosađani nemaju poverenja u institucije

Izvor: NoviSad.com, 09.Mar.2016, 11:00

Skoro polovina Novosađana, odnosno 40,2 odsto građana, nema poverenja ni u jednu instituciju, a kao najčešći razlog navedeni su korupcija (9,2 odsto), loša organizacija, neprofesionalnost (8,5 odsto) i loše lično iskustvo (6,2 odsto),..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.