Novosađani najviše veruju vojsci

Izvor: Blic, 08.Mar.2016, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani najviše veruju vojsci

Istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela agencija "Ninamedia Research" pokazalo je da 20,4 odsto Novosađana najviše veruje Vojsci Srbije.

U Vojsku Srbije najviše veruju muškarci stariji od 60 godina, zaposleni u privatnom sektoru i penzioneri, saopstila je ta agencija.

Posle Vojske najviše poverenje žitelja Novog Sada ima školstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u koje veruje 14,3 odsto ispitanika, među kojima dominiraju žene, učenici i studenti.

Prema podacima agencije, sa porastom godina starosti opada i stepen poverenja u obrazovni sistem.

Na trećem i četvrtom mestu među institucijama kojima veruju Novosađani su zdravstvo i policija za koje se izjasnilo nešto više od 11 odsto građana (zdravstvo - 11,9, policija - 11,3 odsto).

Prema ovom istraživanju, 40,2 odsto žitelja Novog Sada nema poverenja ni u jednu instituciju, a kao najčešći razlog navedeni su korupcija (9,2 odsto), loša organizacija, odnosno neprofesionalnost (8,5 odsto) i loše lično iskustvo (6,2 odsto).

Najveće nepoverenje u institucije zabeleženo je kod starosne grupe od 45-59 godina, te kod građana zaposlenih u privatnom sektoru i kod nezaposlenih građana.

Najmanje poverenja Novosađani imaju u sudstvo kome veruje svega 1,9 odsto ispitanika.

Kod institucija u koje građani imaju najviše poverenja kao glavni razlog za poverenje navodi se dobro obavljen posao (15,8 odsto) i lično iskustvo (7,4 odsto).

Kako se navodi u saopštenju, istraživanje javnog mnjenja Novog Sada sprovedeno je telefonskim anketiranjem na reprezentativnom uzorku od 1200 ispitanika sa teritorije Grada Novog Sada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosađani najviše veruju vojsci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2016

Istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela agencija "Ninamedia Researć" pokazalo je da 20,4 odsto Novosađana najviše veruje Vojsci Srbije...U Vojsku Srbije najviše veruju muškarci stariji od 60 godina, zaposleni u privatnom sektoru i penzioneri, saopstila je ta agencija...Posle Vojske najviše...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.