Najbolja debitantska ostvarenja u okviru selekcija 360° i Fresh Danube Films

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja debitantska ostvarenja u okviru selekcija 360° i Fresh Danube Films

Na ovogodišnjem Cinema City festivalu, koji se održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti, posetioce očekuje program fokusiran na mlade autore i njihove prve i druge filmove.

Posetioci će imati priliku da pogledaju odlične filmove selekcije 360°, koja predstavlja najbolja debitantska ostvarenja iz celog sveta. Izbor programa potpisuje selektor Petar Protić, koji najavljuje velika filmska iznenađenja. U okviru ove selekcije biće prikazana moderna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << priča puna ljubavi Gori, gori gori britanske rediteljke Čanje Baton, zatim neobična skandinavska drama Roditelji danskog reditelja Kristijana Tafdrupa, kao i orginalna studija samoće pojedinca Alojz, reditelja Tobiasa Nolea. Ne propustite da pogledate ni izuzetnu priču o odrastanju, uzbudljivo ostvarenje Kalifornija, u režiji mlade brazilske autorke Marine Person, kao ni francusku napetu dramu sa elementima misterije Ni na nebu ni na zemlji autora Klementa Kogitorea. Film koji otvara 9. Cinema City festival je ostvarenje izraelskog reditelja Asefa Polonskog Sedmica i jedan dan, premijerno prikazan na Kanskom fetivalu. Tu je i film nagrađen na prestižnom filmskom festivalu u Roterdamu, Radio snovi, u režiji  višestruko nagrađivanog reditelja Babaka Jalalia, kao i dokumentarac koji je osvojio pažnju ovogodišnjeg Sandensa, Zemlja prosvetljenih, belgijskog autora Pieter-Žan de Pua.

Na 9. Cinema City festivalu selekcija Fresh Danube Films će predstaviti najintrigantnija filmska ostvarenja talentovanih debitanata iz regiona. Prema rečima selektora Vladana Petkovića ovogodišnja selekcija "sadrži pet filmova, od kojih se dva bave ženskim sazrevanjem - Žalejka i Otvorena, dok su tri formalno veoma interesantna jer se igraju žanrovskim odrednicama. Tako je WiNWiN meta-film o kapitalizmu, S ljubavlju, Evropa je zvanično dokumentarac koji ispituje ljubavne veze na vrlo filmičan, fiktivan način, a Eva Nova u snažnoj socijalnoj drami povlači paralelu između lika i glumice koja ga igra".

Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji od 10. juna na svim prodajnim mestima Gigstix-a. Tokom festivala ulaznice se mogu nabaviti i na samoj lokaciji od 17 časova. Više informacija na cinemacity.org .

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Dnevnik mašinovođe" zatvara "Cinema city"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2016, 10:45

Film "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi zatvoriće 9. festival "Cinema city", koji se održava od 25. juna do 2. jula u Limanskom parku i Kineskoj četvrti, u Novom Sadu..."Dnevnik mašinovođe" je treće dugometražno ostvarenje višestruko nagrađivanog reditelja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.