Na protestu transrodnih osoba samo svoje aktivista: Prolazimo kroz pakao, jer moramo da se skrivamo!

Izvor: 24sata, 20.Nov.2014, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestu transrodnih osoba samo svoje aktivista: Prolazimo kroz pakao, jer moramo da se skrivamo!

Skup transrodnih osoba koji je danas održan u Novom Sadu okupio je isključivo ogroman broj pripadnika policije i žandarmerije, ali svega dvoje aktivista.

Naime na Trgu slobode, gde se danas očekivao skup kako transrodnih, tako i pripadnika LGBT populacije i svih građana koji podržavaju poštovanje njihovih prava propao je zbog neodazivanja na poziv.

 | Foto: N. Mihajlović

U podne su se na Trgu pojavile svega jedan mladić i devojka koji su raširili >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << transparent.

| Foto: N. Mihajlović

- Jako sam razočaran što se niko od mojih prijatelja i prijateljica transvestita, kao ni pripadnika LGBT populacije danas nije pojavio, a sutra će možda biti pretučeni na ulici. Iako nisam transeksualac, ja sam došao da podržim i obeležim ovaj dan i da podsetim ljude na to kako je teško živeti, a morati se kriti - izjavio je Danijel Pinter jedan od dvoje aktivista koji su stajali na Trgu slobode, koji za sebe kaže da je krosdreser.

 | Foto: N. Mihajlović

- Mi danas hoćemo da podsetimo ljude da i to postoji. Ljudi oko vas prolaze kroz pakao jer moraju da se sakrivaju - rekao je Pinter.

Aktivisti su ubrzo napustili Trg slobode, dok su jake policijske snage ostale, da bi se oko 12.25 počele povlačiti iz centra grada.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.