Protest transrodnih osoba: Prolazimo kroz pakao, jer moramo da se skrivamo

Izvor: Blic, 20.Nov.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest transrodnih osoba: Prolazimo kroz pakao, jer moramo da se skrivamo

Skup transrodnih osoba koji se danas održao u Novom Sadu okupio je isključivo ogroman broj pripadnika policije i žandarmerije, ali svega dvoje aktivista.

Naime na Trgu slobode, gde se danas očekivao skup kako transrodnih, tako i pripadnika LGBT populacije i svih građana koji podržavaju poštovanje njihovih prava propao je zbog neodazivanja na poziv.

U podne su se na Trgu pojavile svega jedan mladić i devojka koji su na raširili transparent

- Jako sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razočaran što niko od mojih prijatelja i prijateljica travestita, kao ni pripadnika LGBT populacije se danas nije pojavio, a sutra će možda biti pretučeni na ulici. Iako nisam transeksualac, ja sam došao da podržim i obeležim ovaj dan i da podsetim ljude na to kako je teško živeti, amorati se kriti – izjavio je Danijel Pinter jedan od dvoje aktivista koji su stajali na Trgu slobode, koji za sebe kaže da je krosdreser.

- Mi danas hoćemo da podsetimo ljude da i to postoji. Ljudi oko vas prolaze kroz pakao jer moraju da se sakrivaju – rekao je Pinter.

Aktivisti su ubrzo napustili Trg slobode, dok su jake policijske snage ostale, da bi se oko 12.25 počele povlačiti iz centra grada.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na protestu transrodnih osoba samo svoje aktivista: Prolazimo kroz pakao, jer moramo da se skrivamo!

Izvor: 24sata, 20.Nov.2014

Skup transrodnih osoba koji je danas održan u Novom Sadu okupio je isključivo ogroman broj pripadnika policije i žandarmerije, ali svega dvoje aktivista...Naime na Trgu slobode, gde se danas očekivao skup kako transrodnih, tako i pripadnika LGBT populacije i svih građana koji podržavaju poštovanje...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.