NDNV: Ponovo uništena tabla sa natpisom udruženja

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2017, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDNV: Ponovo uništena tabla sa natpisom udruženja

Tabla sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine, koja se nalazi u pasažu ispred njihove kancelarije u Zmaj Jovinoj ulici, uništena je tokom vikenda.

Tabla je iškrabana, a dva dana ranije na nju je zalepljena i nalepnica na kojoj je precrtano lice programskog urednika NDNV-a Dinka Gruhonjića uz tekst "Miletićev, a ne Dinkov grad".

"Tabla sa natpisom NDNV-a, kao i naše poštansko sanduče, mnogo puta su bili na meti nasilnika, a rukovodioci našeg udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i naši saradnici dugo su već, a u poslednje vreme intenzivirano, predmet velikog broja pretnji smrću i drugih verbalnih napada. Jasno je da su kontinuirani incidenti deo sistematskog pritiska na naše udruženje, a u sklopu ukupnih pritisaka na sve organizacije i pojedince koji imaju kritički otklon prema vlasti", saopštilo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

Navedeno je da će i ovaj incident, kao i raniji biti prijavljen policiji i drugim nadležnim organima, uz konstataciju da se "ne očekuje da će počinilac biti pronađen i primereno kažnjen, jer do sada niko za napade i pretnje NDNV i njihovim saradnicima nije odgovarao".

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.