Ponovo uništena tabla sa natpisom NDNV-a

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo uništena tabla sa natpisom NDNV-a

Novi Sad -- Nepoznati počinioci ponovo su uništili tablu sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), saopštilo je to udruženje.

"Tokom vikenda je ponovo, po ko zna koji put, uništena tabla sa natpisom NDNV-a. Tabla je iškrabana do neprepoznatljivosti, a dva dana ranije je na njoj osvanula i nalepnica na kojoj je prekriženo lice programskog urednika NDNV-a Dinka Gruhonjića uz tekst 'Miletićev a ne Dinkov grad', naveo je NDNV u saopštenju.

Dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će NDNV i taj incident prijaviti policiji i drugim nadležnim organima.

"Nažalost, nemamo velika očekivanja da će počinilac biti pronađen i primereno kažnjen, jer do sada niti jednom niko za napade na NDNV i pretnje nama i našim saradnicima - nije odgovarao", piše u saopštenju.

Osim toga, oni ističu da su tabla sa natpisom NDNV-a, kao i poštansko sanduče novinarskog udruženja, mnogo puta bili na meti nasilnika.

"Rukovodioci našeg udruženja i naši saradnici dugo su već, a u poslednje vreme intenzivirano, predmet velikog broja pretnji smrću i drugih verbalnih napada. Jasno je da su kontinuirani incidenti deo sistematskog pritiska na naše udruženje, a u sklopu ukupnih pritisaka na sve organizacije i pojedince koji imaju kritički otklon prema vlasti", navodi se u saopštenju.

Sedište NDNV-a nalazi se u Zmaj Jovinoj ulici, u pešačkoj zoni, u strogom centru Novog Sada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ponovo uništena tabla sa natpisom NDNV-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2017

Nepoznati počinioci ponovo su uništili tablu sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), saopštilo je danas to udruženje..."Tokom vikenda je ponovo, po ko zna koji put, uništena tabla sa natpisom NDNV-a. Tabla je iškrabana do neprepoznatljivosti, a dva dana ranije je na njoj osvanula...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.