Maloletnik uhapšen zbog krađe iz crkve u Sremskim Karlovcima

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnik uhapšen zbog krađe iz crkve u Sremskim Karlovcima

Novosadska policija uhapsila je maloletnika (17) osumnjičenog da je u razmaku od četiri dana provalio u Sabornu crkvu u Sremskim Karlovcima, kao i u Patrijaršijski dom u istom mestu.

Kako piše "Blic", policija je kod njega pronašla većinu stvari odnetih iz verskih objekata.

Podsetimo, u Sabornu crkvu provaljeno je u noći između srede i četvrtka prošle nedelje i iz nje je odnet novac. Oko 15.000 dinara odneto je iz prodavnice u crkvi, kao i neki predmeti koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su služili za bogosluženje, a koji nemaju veliku materijalnu vrednost, dok je lopov, kako se pretpostavlja, mislio da su oni vredni.

Već u noći između nedelje i ponedeljka lopov je upao u Patrijašijski dom i to u prostorije u kojima inače boravi vladika sremski Vasilije.

Inače, na udaru lopova u nekoliko navrata poslednjih godina bila je i Karlovačka bogoslovija.

Autor: Blic, Dnevnik

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maloletnik osumnjičen za pljačke u crkvama u Sremskim Karlovcima

Izvor: RTS, 26.Sep.2017

Sdamnaestogodišnjak osumnjičen da je provalio u Sabornu crkvu i Patrijaršijski dvor u Sremskim Karlovcima i da je ukrao novac, različite predmete i insignije, saopštila je novosadska policija. Sremski episkop Vasilije: Pljačka objekata SPC u Sremskim Karlovcima je odraz krize u društvu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.