Izvor: Radio 021, 04.Jun.2020, 12:24

Lalatović: Svejedno mi je koga ćemo dobiti na žrebu, priželjkujem samo fer-plej

Šef stručnog štaba Vojvodine Lalatović izjavio je da fudbaleri novosadskog tima zaslužuju da podignu trofej Kupa Srbije, nakon što je njegov tim u četvrtfinalu takmičenja savladao Mladost, nakon penal serije.

Voša još uvek nije na zadovoljavajućem nivou, smatra Lalatović, ali dodaje da tim iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.

"Posle 55 dana pauze zbog virusa koji je zahvatio ceo svet, mi još uvek tražimo formu koju želim da Vojvodina ima. No, iz utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u utakmicu igramo sve bolje, a ja sam jako zadovoljan i ponosan na moje igrače, jer su oni najzaslužniji za to što je naša Vojvodina danas treća i što će igrati Evropu, kao i polufinale Kupa. Na tome im treba čestitati, a ovu pobedu posvećujemo Gradu Novom Sadu i našim navijačima, koji su danas bili naš 12. igrač. Ja volim kad nas oni bodre tokom svih 90 minuta, jer time daju vetar u leđa mojim igračima, kojima je onda mnogo lakše da igraju", poručuje Lalatović.

Voša je igrala bez Mirka Topića, ali trener crveno-belih poručuje da ga je Stojković odlično zamenio.

"Najvažnije je to da smo prošli u polufinale. Ovi igrači su zaslužili da dignu trofej", kaže Lalatović.

On hvali i suđenje na meču i, kako kaže, kada se ovako sudi, "Srbija i srpski fudbal mogu samo da napreduju".

"Ne treba gledati da li neko već godinama juri dva trofeja ili neko zbog navijača mora da spasi sezonu tako što će osvojiti pehar. Kad smo uspeli da pobedimo koronu, dajte da pobedimo i takve stvari. Neka ne bude da neki od dva kluba, među ova četiri u polufinalu, mora da osvoji trofej. Pehar neka osvoji tim koji ga najviše zasluži, jer ne treba da spasavamo nikog osim srpski fudbal. Na dobrom smo putu ka tome i zato sve pohvale za FSS i naše sudije. Postajemo jedna velika i moćna Srbija, baš kao i naš fudbal, a ukoliko suđenje i dalje bude 50:50, napredovaćemo još više iz godine u godinu. Ja sam apsolutno siguran da će u polufinalu sve biti 50:50", navodi Lalatović.

Lalatović kaže da mu je svejedno protiv kojeg tima će se nadmetati u polufinalu.

"Apsolutno mi je svejedno koga ćemo dobiti na žrebu i priželjkujem samo da bude fer-pleja. Naša liga stvarno napreduje, a Savez, na čelu sa Slavišom Kokezom i mojim velikim prijateljem Vladimirom Matijaševićem, izvanredan je i radi dobar posao", zaključuje šef struke Vojvodine.

Žreb za polufinalne parove Kupa Srbije održaće se u petak, a Voša već u subotu igra narednu utakmicu u šampionatu, kada gostuje Javoru u Ivanjici.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.