Kresnuo 30 godina staroga STOJADINA i pravac more: „Nekada su svi vozili bez klime i ništa im nije falilo“

Izvor: Luftika.rs, 05.Jul.2022, 15:07

Kresnuo 30 godina staroga STOJADINA i pravac more: „Nekada su svi vozili bez klime i ništa im nije falilo“

Mladić iz Kaknja, Mustafa Čobo poznat je u regionu po svojoj ljubavi koju gaji prema “Zastavinim” automobilima. Ovoga puta, svojim Stojadinom stigao je u Makarsku.
Naime, on je vlasnik jedinog Yugo servisa u Bosni i Hercegovini. Krenuo je u Hrvatsku na more svojim stojadinom, a iako se mnogi pitaju kako je sa starim automobilom prešao toliko kilometara i to bez klime, Mustafa kaže da mu to uopšte nije bio problem.
„Odlučio sam da putujem 30 godina starim autom da pokažem >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ljudima da ću stići u isto vreme kao i oni ako poštujemo saobraćajne propise“, rekao je za 24sata.hr.
Zastava 101 u Jugoslaviji je ostvarila veliku popularnost, svake godine se proizvodila u sve većem broju. Mustafin limeni ljubimac klimu nema, ali on tvrdi kako mu to nije bio problem.
„Klima mi ne treba. Nekada su svi vozili bez klime i ljudima to nije bio problem“, rekao je on i dodao da je „putovanje bilo ugodno s mekanim sjedalima, a trajalo je jednako kao i drugim autima.
Foto: Facebook/ Mustafa YuGo Čobo Auto nisam posebno pripremao za ovo putovanje. Pogledao sam ima li dovoljno ulja u motoru i tečnosti u hladnjaku“, naglasio je Mustafa, prenosi Kurir.rs.
Kaže kako njegov obožavani Stojadin na autoputu troši 7 litara. Otac mu je imao Yuga pa je njegova ljubav prema Zastavinim modelima počela već od malih nogu. Prestao je da broji koliko je oldtimera popravio. O Zastavi zna sve.
Njegova putešestvija postala su hit na društvenim mrežama i pobrala brojne pozitivne komentare kako jugonostalgičara tako i onih koji se ne sećaju kako je izgledalo ići „Zastavom“ na more.
Srbin STOJADINOM stigao do Lefkade i postao HIT u Grčkoj, ljudi ga prate i fotkaju se sa njim

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Mladić otišao Stojadinom na more

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2022

Dok mnogi ne pomišljaju da krenu na more bez klime u autu jer su temperature visoke, Kakanjac je sjeo u svog Stojadina i krenuo na more.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.