Izvor: Luftika.rs, 03.Avg.2020, 08:57

Konvoj žandarmerije krenuo je jutros iz Novog Sada ka Beogradu (VIDEO)

Za danas u 10 sati najavljena je konstitutivna sednica Narodnog parlamenta, na kojoj ćemo dobiti novi saziv Skupštine.
Na dnevnom redu se nalazi potvrđivanje mandata poslanika, izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara Skupštine, kao i izbor članova parlamentarnih radnih tela.
Igor Jurić, direktor fondacije Tijana Jurić, jutros je tvitnuo video velike kolone vozila žandarmerije koje su se iz Novog Sada uputile ka prestonice.
Dobro jutro !
Nekoliko autobusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i pedesetak vozila žandarmerije iz Ns ka Beogradu . Opet neka vežba 😉 pic.twitter.com/lwuORYppPe
— Igor Jurić (@lojzija) August 3, 2020

Podsetimo, pokret DJB je sinoć održao protest ispred zgrade Parlamenta. Okupilo se oko 200 ljudi, a lider pokreta Saša Radulović je tom prilikom poručio da je taj skup samo uvod u današnju blokadu Skupštine.
– To nije više Narodna skupština, poslanici koje hoće da promovišu nećemo zvati narodnim nego faslifikovanim poslanicima – rekao je lider DJB Saša Radulović i pozvao građane da se danas u 9 sati u što većem broju okupe ispred Skupštine Srbije.
Nije poznato gde se uputio ovaj konvoj, ali s obzirom na važnost današnje sednice, kao i najave dela opozicije, razlog ovakve akcije se može pretpostaviti.
Samo, ostaje nejasno zbog čega se vlast, koja je veoma ponosna na svoju istorijsku i nikad ubedljiviju ponudu, plaši “neke tamo male” opozicije.
Ne možemo, a da se ne zapitamo od koga se to čuvaju i za koga dovode žandarmeriju iz unutrašnjosti zemlje? Od naroda, koji im je velikom većinom poklonio poverenje?
Neće biti…
Vučić, narcis bez maske: Psiholozi o tome zašto predsednik ne nosi masku

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.